Therapieën

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. Deze therapie gaat een stap verder dan kine in de analyse van klachten en de behandeling zelf.

Fasciatherapie is een afzonderlijke specialisatie, is een jonge behandelings- en begeleidingsvorm voor pijn-, bewegings- en functioneringsstoornissen van zowel fysieke als psychische aard.

Tijdens Intermittent Living gaan we dieper in op de ervaring en het begrip over hoe wij een ‘oeroude’ leefstijl kunnen toepassen in ons moderne, jachtige leven.

Met myofasciale therapie (dry needling) behandelen we heel uiteenlopende klachten die voortkomen uit het niet correct functioneren van spieren. Deze spieren vertonen spierknopen of triggerpoints die pijn veroorzaken. 

Het beoefenen van Yoga creëert een mooi innerlijk evenwicht. Het laat je heerlijk ontspannen en maakt je hoofd leeg. Daarnaast krijgt je er een sterker en gezonder lichaam van en meer energie.  Dit zorgt ervoor dat je beter in je vel zit.

Bij oefentherapie gebruiken we oefeningen om een klacht te behandelen of te voorkomen.

Kinesitherapie

Manuele therapie

Met manuele therapie worden stroeve gewrichten, geblokkeerde zenuwen en gespannen spieren losgemaakt . Aan constante zeurende pijn wordt een eind gemaakt!

Pijn verminderen

Normale orgaanfunctie ondersteunen

Bewegingsbereik vergroten

Spierlengte verbeteren

holistische therapie

Fascia therapie

Een Fasciatherapeut zoekt restricties van de fascia in relatie met de aanwezige klachten. De Fascia wordt gemanipuleerd waardoor zijn bewegelijkheid toeneemt en disfuncties worden hersteld.

Mogelijke klachten bij fasciatherapie zijn:

Uitsralingspijn in been of arm

Blokkerende pijn in lage rug

Vaak ziek, allergieën, zwakke immuniteit

Concentratie stoornis, angst, hallucinaties

intermittent living

Holistische therapie

Intermittent Living Coaching

De basis van het functioneren van ons menselijk lichaam ligt in adaptatie. Hoe vaker jij jouw lichaam uitgedaagd, hoe beter het zich kan aanpassen.  De dag van vandaag hebben zeer veel mensen luxe in het dagelijkse leven waardoor ons lichaam lui en verzwakt geraakt, EN de meeste dit vaak ook “normaal” vinden.

Wat doen we tijdens een Intermittent Living traject?

Ademhaling, beweging, Slaap

Stress management

Voeding en vasten

Mentale en fysieke prestatie

Kinesitherapie

Myofasciale therapie | Dry Needling

Heeft u last van pijnlijke spieren, onverklaarbare uitstralende pijnen, overbelastingsproblemen, blijvende hoofdpijnen, …? Dan kan dry needling een oplossing zijn. U kan bij ons terecht voor een uitvoerig onderzoek en behandeling. Een behandeling valt onder de naamgeving van de kinesitherapie.

Wat kan de oorzaak van een triggerpoint/ spierknoop zijn?

Bewegingsbep. van een gewricht

Spierzwakte, Spierdominantie

Overbelasting, slechte houding

Gevolgen van een val of ongeluk

Dry Needling

Kinesitherapie

Oefentherapie

De oefentherapeut richt zich op het optimaliseren van bewegingen in relatie tot de dagelijkse activiteiten. Het doel is om bepaalde bewegingen efficiënter uit te voeren en problemen voorkomen of verminderen met deelname aan een bepaalde activiteit, hobby of sport. 

Wat zijn de voordelen van oefentherapie?

Optimaal herstel na een blessure/trauma

Efficienter bewegen

Operatie voorkomen

Verbetering van de bewegelijkheid, soeplesse en lenigheid

Elke maandagavond 

Yoga

Omdat wij enorm geloven in de kracht van yoga, bieden wij authentieke en toegankelijke lessen aan voor zowel beginners als gevorderden.

Het beoefenen van Yoga creëert een mooi innerlijk evenwicht. Het laat je heerlijk ontspannen en maakt je hoofd leeg. Daarnaast krijgt je er een sterker en gezonder lichaam van en meer energie.  Dit zorgt ervoor dat je beter in je vel zit.

Vergroot je flexibiliteit

Versterkt je spieren

Verbetert je lichaamshouding

Helpt je ontspannen en geeft meer energie

Yoga