Therapieën

Fasciatherapie is een afzonderlijke specialisatie, is een jonge behandelings- en begeleidingsvorm voor pijn-, bewegings- en functioneringsstoornissen van zowel fysieke als psychische aard.

Tijdens Intermittent Living gaan we dieper in op de ervaring en het begrip over hoe wij een ‘oeroude’ leefstijl kunnen toepassen in ons moderne, jachtige leven.

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. Deze therapie gaat een stap verder dan kine in de analyse van klachten en de behandeling zelf.

Met myofasciale therapie (dry needling) behandelen we heel uiteenlopende klachten die voortkomen uit het niet correct functioneren van spieren. Deze spieren vertonen spierknopen of triggerpoints die pijn veroorzaken. 

Orthomoleculaire therapie volgens de kPNI legt de relatie tussen voeding en gezondheidsproblemen. 

De orofaciaal kinesitherapeut wordt ook wel kaak kinesitherapeut of hoofdkinesitherapeut genoemd. Voor problemen met de spieren en gewrichten in het hoofd- of halsgebied en met het kauwstelsel.

Van specifieke prestatietrainingen tot wekelijks fitness plezier. Wij helpen je verder, op weg naar sterker en beter. Persoonlijk, op maat en met een no-nonsense mindset. 

Maak je spieren los en stimuleer je doorbloeding tijdens een sportmassage.

Het beoefenen van Yoga creëert een mooi innerlijk evenwicht. Het laat je heerlijk ontspannen en maakt je hoofd leeg. Daarnaast krijgt je er een sterker en gezonder lichaam van en meer energie.  Dit zorgt ervoor dat je beter in je vel zit.

Kinesitherapie

Manuele therapie

Met manuele therapie worden stroeve gewrichten, geblokkeerde zenuwen en gespannen spieren losgemaakt . Aan constante zeurende pijn wordt een eind gemaakt!

Pijn verminderen

Normale orgaanfunctie ondersteunen

Bewegingsbereik vergroten

Spierlengte verbeteren

holistische therapie

Fascia therapie

Een Fasciatherapeut zoekt restricties van de fascia in relatie met de aanwezige klachten. De Fascia wordt gemanipuleerd waardoor zijn bewegelijkheid toeneemt en disfuncties worden hersteld.

Mogelijke klachten bij fasciatherapie zijn:

Uitsralingspijn in been of arm

Blokkerende pijn in lage rug

Vaak ziek, allergieën, zwakke immuniteit

Concentratie stoornis, angst, hallucinaties

intermittent living

Holistische therapie

Intermittent Living

De basis van het functioneren van ons menselijk lichaam ligt in adaptatie. Hoe vaker jij jouw lichaam uitgedaagd, hoe beter het zich kan aanpassen.  De dag van vandaag hebben zeer veel mensen luxe in het dagelijkse leven waardoor ons lichaam lui en verzwakt geraakt, EN de meeste dit vaak ook “normaal” vinden.

Wat doen we tijdens een Intermittent Living traject?

Ademhaling, beweging, Slaap

Stress management

Voeding en vasten

Mentale en fysieke prestatie

Kinesitherapie

Myofasciale therapie | Dry Needling

Heeft u last van pijnlijke spieren, onverklaarbare uitstralende pijnen, overbelastingsproblemen, blijvende hoofdpijnen, …? Dan kan dry needling een oplossing zijn. U kan bij ons terecht voor een uitvoerig onderzoek en behandeling. Een behandeling valt onder de naamgeving van de kinesitherapie.

Wat kan de oorzaak van een triggerpoint/ spierknoop zijn?

Bewegingsbep. van een gewricht

Spierzwakte, Spierdominantie

Overbelasting, slechte houding

Gevolgen van een val of ongeluk

Dry Needling
behandelingen

Bewegingstherapie

Personal Training

Een Personal Trainer is een coach die jouw vooruitgang en trainingen afstemt op jouw doelen. Zo werk je efficiënt naar jouw beste vorm. Samen met je trainer bespreek je jouw doelen en bekijk je hoe je deze samen gaat bereiken. 

Waarvoor kan je bij jouw personal trainer terecht?

Een gepersonaliseerde training met op maat afgestemde oefeningen die je helpen je doel te bereiken

Een mindset die op elkaar afgesteld wordt

Een streefdoel naar een optimaal resultaat

Een persoonlijke inzet en voldoening in een ‘come as you are’-omgeving

Begeleiding en gedrevenheid zonder hype

Van specifieke prestatietrainingen tot wekelijks fitness plezier. Wij helpen je verder, op weg naar sterker en beter. Persoonlijk, op maat en met een no-nonsense mindset. 

Volgens de KPNI

Orthomoleculaire therapie

Je gezondheid verbeteren met de hulp van een orthomoleculair therapeut? Een orthomoleculair therapeut richt zich niet alleen op het verbeteren van de gezondheid, maar ook op het herstellen van diverse ziekteprocessen in het lichaam. Voeding is onlosmakelijk verbonden met onze gezondheid. Een orthomoleculair therapeut richt zich niet alleen op het binnenkrijgen van volwaardige voeding en supplementen, maar ook op levensstijl, gedrag en beweging om zo tot een daadkrachtige aanpak te komen.

Ontdek de geneeskracht van gezonde voeding

Ondersteuning bij chronische darmproblemen

Ondersteuning bij voedingsintolerantie of cholesterol

Herstellen van ziekteprocessen

verbeteren van gehele lichamelijke gezondheid

orthomoleculaire therapie
Behandelingen

Ontspanningstherapie

Sportmassage

Sportmassage is een specialisatiemassage die zowel een preventieve als een herstellende functie heeft. Het maakt de spieren los, verbetert prestaties en helpt om blessures te voorkomen. Het  is een diepe massage die, net zoals andere massages, ontspannend werkt en een positief effect heeft op lichaam en geest.

Verbetert de doorbloeding

Bevorderd lymfedrainage

Verbetert doorbloeding

Voert afvalstoffen en melkzuur af

Elke maandagavond 

Yoga

Omdat wij enorm geloven in de kracht van yoga, bieden wij authentieke en toegankelijke lessen aan voor zowel beginners als gevorderden.

Het beoefenen van Yoga creëert een mooi innerlijk evenwicht. Het laat je heerlijk ontspannen en maakt je hoofd leeg. Daarnaast krijgt je er een sterker en gezonder lichaam van en meer energie.  Dit zorgt ervoor dat je beter in je vel zit.

Vergroot je flexibiliteit

Versterkt je spieren

Verbetert je lichaamshouding

Helpt je ontspannen en geeft meer energie

Yoga

Kinesitherapie

Oefentherapie

De oefentherapeut richt zich op het optimaliseren van bewegingen in relatie tot de dagelijkse activiteiten. Het doel is om bepaalde bewegingen efficiënter uit te voeren en problemen voorkomen of verminderen met deelname aan een bepaalde activiteit, hobby of sport. 

Wat zijn de voordelen van oefentherapie?

Optimaal herstel na een blessure/trauma

Efficienter bewegen

Operatie voorkomen

Verbetering van de bewegelijkheid, soeplesse en lenigheid