Maak een afspraak voor Bike Fitting

Bike fitting

Bike fitting, in het kort, is het nauwkeurig afstellen van de fiets op basis van jouw lichaam. Aangezien elk lichaam uniek is, vertoont het verschillende eigenschappen die bepalen hoe je op de fiets zit. Een verkeerde houding kan leiden tot ongemak, pijn en zelfs blessures tijdens het fietsen. Daarom is het essentieel, vooral als je van plan bent om een nieuwe fiets aan te schaffen of wanneer je fervent fietser bent. 

Door je houding te optimaliseren en de fiets perfect aan te passen aan jouw lichaam, is het niet alleen comfortabeler wanneer je met de fiets rijdt, maar ook efficiënter. Je hebt daarbovenop minder kans op blessures.

We maken hiervoor gebruik van geavanceerde technologie om je houding te analyseren en relevante gegevens te registreren, wat resulteert in een persoonlijke en op maat gemaakte fietservaring

MEDISCHE BIKE FITTING

DE SLEUTEL TOT COMFORT EN EFFICIËNTIE

Het belang van een goede positie maakt dat als uw lichaam niet correct is uitgelijnd met de fiets, dit op sommige plaatsen ongemak en pijn veroorzaakt.

Tijdens een sessie passen we de positie en uitlijning van uw lichaam aan om uw fiets om comfort, efficiëntie en kracht te maximaliseren. Het kan ook helpen letsels te voorkomen door eventuele zwakheden of onevenwichtigheden aan te pakken die in de toekomst problemen kunnen veroorzaken.

Als u na het fietsen last heeft van slapende handen of tenen, kniepijn, lage rugpijn, schouderongemakken of een aantal andere pijnen en kwalen, is dit mogelijk te wijten aan een verkeerde afstelling van de fiets.

Een professionele bike fit is een van de meest overgeslagen stappen bij het kopen van een nieuwe fiets, maar het is ook een van de belangrijkste. Als je geld hebt uitgegeven aan je droomfiets zou het zeer jammer zijn als je er niet optimaal van kan genieten omdat je last hebt tijdens het fietsen.

Vandaar is bike fitting een essentieel onderdeel van plezier en prestatie tijdens het fietsen.

Bikke Fitting

 

Lees hier de meest gestelde vragen omtrent bike fitting. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ze ons te stellen.

Bike Fitting

Meer informatie over bike fitting

De bike fitting gaat door in Antwerpen (Merksem) of op een afgesproken locatie (thuis of ergens anders).

De mogelijkheid bestaat om de bike fit door te laten gaan in de praktijk. Dan neem je je fiets mee en stellen we die hier ter plaatse af. Als je liever bijvoorbeeld bij je thuis zou hebben dat de bike fit doorgaat, dan kan Mats (onze bike fitter) zich tot bij jou thuis verplaatsen. Hij neemt dan alle nodige materiaal mee.

De prijs komt op €220,00 (incl BTW).

Hierbij zijn de aanpassingen die je bike fitter aanraadt om te doen na de sessie niet inbegrepen.

Het lichaam van iedereen is anders. Daarom is het ook belangrijk om de fiets te laten aanpassen aan je lichaam. Er wordt rekening gehouden met de beweeglijkheid van een persoon, de been-, arm- of andere lichaamsverschillen en met het doel van de fietser om comfort, efficiëntie en kracht te maximaliseren.

Door onze kennis en achtergrond vanuit de kinesitherapie kunnen wij een ideale inschatting maken van wat de mogelijkheden zijn van je lichaam op de fiets en kunnen we je ook helpen met het optrainen van zwakke schakels moest dat nodig zijn.

Gelukkig zijn fietsen machines met veel verstelbare onderdelen. In feite kan elk aanraakpunt op de fiets worden verwisseld, gewijzigd of verplaatst om beter bij u te passen.

 

De kledij die je anders draagt om te fietsen . Neem ook de pedalen en schoenen mee waar u normaal op fietst.

Elke professionele fietsafstelling die de moeite loont neemt wat tijd in beslag om te voltooien. Het is belangrijk dat we een goed beeld kunnen maken van wat je doel is met het fietsen en wat je zelf verwacht. We vragen naar je fietsgeschiedenis, huidige en vroegere blessures en je doelen, je botstructuur, flexibiliteit en anatomie – dingen waar u waarschijnlijk niet eens aan denkt –

Het hele proces, van het eerste gesprek tot het moment dat je wegloopt met een op maat gemaakte fiets, kan tussen de 1 en 3 uur duren.

Nadat hij je heeft leren kennen, zal je bikefitter je fiets op een trainer zetten en je laten trappen, zodat hij of zij kan analyseren hoe je momenteel fietst. Wees bereid om je in het zweet te werken; om echt aan je rijgewoonten te wennen, moet je een tijdje op de fiets zitten.