DRY NEEDLING

Maak een afspraak voor Dry Needling

WAT IS DRY NEEDLING?

Dry needling kan een hulpmiddel zijn bij pijnlijke spieren, onverklaarbare uitstralende pijnen, overbelastingsproblemen, blijvende hoofdpijnen, … U kan bij ons terecht voor een uitvoerig onderzoek en behandeling. Een behandeling valt onder de naamgeving van de kinesitherapie.

Met myofasciale therapie (dry needling) behandelen we heel uiteenlopende klachten die voortkomen uit het niet optimaal functioneren van spieren. Deze spieren vertonen vaak triggerpoints, ook wel spierknopen in de volksmond. Deze triggerpoints veroorzaken spanning, bewegingsbeperking, krachtsverlies en pijn. De spierknopen sporen we op door middel van een goed onderzoek, waardoor we in staat zijn om deze adequaat te behandelen met specifieke behandelingstechnieken.

WANNEER WORDT DRY NEEDLING TOEGEPAST?

Dry needling wordt toegepast wanneer pijnklachten voortkomen uit triggerpoints.
Deze spierknopen kunnen zich over het hele lichaam bevinden.

Bijvoorbeeld: 

Bij een verkeerd gediagnostiseerde tennis elleboog komen de klachten voort uit de triggerpoints in de grote borstspier, nekspieren of een spier op het schouderblad.

Ook spanningshoofdpijn kan veroorzaakt worden door triggerpoints die zich bevinden in de diepe kleine nekspieren.

Deze en vele gelijkaardige pijnklachten over het gehele lichaam kunnen behandeld worden indien deze voortkomen uit een spierdysfunctie.

Triggerpoints:

Een triggerpoint ook wel spierknoop genoemd, kan zich ontwikkelen in een spier die overbelast is of geinhibeerd word. Een spierknoop is een pijnlijke lokale spanning in de spier die constant aanwezig is. Het kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtverlies en pijnklachten veroorzaken.

Wat kan de oorzaak van een triggerpoint/ spierknoop zijn?
–        Spierzwakte
–        Spierdominantie
–        Emotionele stress
–        Gevolgen van een val of ongeluk
–        (Houdingsgebonden) overbelasting
–        Bewegingsbeperking in een andere regio

Meer informatie over fasciatherapie

Indien de juiste spierknopen aangeprikt worden zal u een verlichting van de pijnsymptomen ervaren. De behandeling moet enkele keren herhaald worden, afhankelijk van de ernst van de dysfunctie.

Een dag nadat de behandeling heeft plaatsgevonden kunnen de spieren stijf aanvoelen. Indien u dit ondervindt, raden wij aan warmte te leggen op de aangeprikte spieren & deze te stretchen.

Elke verandering van diepe fascia kan spanningsveranderingen veroorzaken in een betrokken gebied resulterend in disfunctie en a-functionele bewegingspatronen.

Acupunctuur en dry needling zijn twee totaal verschillende behandelingen. De enige overeenkomst tussen beide is het gebruik van de naalden. Deze zijn zéér fijn (10 maal dunner dan een naald waarmee bloed getrokken wordt). Dry needling werkt op specifieke triggerpoints in spieren terwijl acupunctuur vooral gericht is op het beïnvloeden van “energiebanen”. Bovendien zijn de effecten van dry needling reeds uitvoerig bestudeerd en aangetoond op verschillende manieren.

Maak een afspraak

Hoe anderen onze therapie ervaarden

Last van pijnlijke spieren, onverklaarbare uitstralende pijnen, overbelastingsproblemen, blijvende hoofdpijnen, …?

Waar kan je onze praktijk vinden?

02.

Our Address

Groenendaallaan 103, Merksem

01.

Telefoonnummer

+03 666 71 41

03.