Een sessie duurt 30 tot 60 minuten.
Intakegesprek is altijd 60min.
Behandelingen aan huis doen wij enkel post-operatief. Indien u net uit het ziekenhuis bent ontslagen en in het begin nog niet naar de praktijk kunt komen. Het is altijd de bedoeling om u zo snel mogelijk naar de praktijk te krijgen, mits we hier meer mogelijkheden hebben dan bij u thuis.
Bij de eerste behandeling worden de persoonlijke gegevens samen met het voorschrift geregistreerd. Dan gaan we over tot het vraaggesprek en bijhorend onderzoek, vervolgens kijken we samen welke mogelijke behandelingen we kunnen toepassen.
Een sessie duurt 30 tot 60 minuten.
Intakegesprek is altijd 60min.
Het aantal sessies wordt uiteraard bepaald door de ernst van de klacht van de patiënt, alsook door de duur van de klacht. Het spreekt voor zich dat ernstige klachten die al lang aanslepen, vaak meer tijd vragen dan de meeste acute klachten.
Het is altijd aangeraden om losse/sportieve kledij aan te doen.
Ja, er zijn 2 individuele kleedkamers. Je spullen kunnen worden opgeborgen in een persoonlijke locker. Helaas hebben we geen douche.
Een nieuwe afspraak maak je het makkelijkste online.
Lukt het je niet? Dan kan je ons bereiken via telefoon, mail of onze sociale media kanalen (instagram en facebook)
Tenzij onderling anders afgesproken word je door dezelfde(vaste) therapeut behandeld.
Daarnaast kunt u via de online boekingen zelf uw therapeut kiezen.
U kunt uw afspraak telefonisch of via mail annuleren minstens 24 uur op voorhand. Bij laattijdige annulaties zijn wij genoodzaakt deze afspraak aan te rekenen.
Ja, wij hebben een waterdispenser. Om ecologisch redenen vragen we u wel om uw eigen drinkfles mee te nemen.
Nee, wij zijn niet geconventioneerd.
Een deel van de bedragen in de vraag hierboven wordt terugbetaald door uw ziekenfonds. De tussenkomst van de mutualiteit is individueel. Dit kunt u navragen bij uw ziekenfonds, op de website van het RIZIV (www.riziv.be) of we kunnen u dit vertellen in de praktijk wanneer we al uw persoonlijke gegevens hebben.
Zeker, er kan betaald worden via bankkaart, payconiq, contactloos, cash of overschrijving.
Wanneer de behandeling wordt stopgezet zal uw therapeut u een getuigschrift meegeven. Dit getuigschrift dient u bij de mutualiteit in, compleet met een kleefbriefje en het originele voorschrift (dit zal altijd aan het getuigschrift worden vastgemaakt door ons). Als alles goed verloopt krijgt u dan spoedig de terugbetaling. Indien er iets is misgelopen staan wij uiteraard altijd paraat om u te helpen.
Een voorschrift is 2 maanden geldig. Dat wil zeggen dat de eerste behandeling dient plaats te vinden binnen de twee maanden na de datum die op het voorschrift staat vermeld. Daarnaast vervalt het voorchfit ook wanneer u meer dan twee maanden geen vervolgafspraak maakt bij uw kinesistherapeut.
Dit hoeft zeker niet. Indien u na een aantal behandelingen geen klachten meer ondervindt en u in staat bent uw oefeningen zelfstandig thuis verder te zetten, dan is ons doel bereikt. Indien u toch graag onder begeleigind de sessies wel wil afmaken mag dat natuurlijk altijd.
U mag ons uw vragen altijd per mail, telefoon of social media stellen. We proberen u ook na de revalidatie verder te ondersteunen!
Neen. Wij zijn erin opgeleid om gepaste onderzoeks en behandelingstechnieken te zoeken voor uw situatie. Uiteraard worden alle opties met u besproken en mag u een voorkeur hebben. Wij gaan echter geen technieken toepassen waar wij niet achter staan als therapeut.
Dit hangt af van verschillende factoren. Ten eerste is het afhankelijk van uw klacht/situatie en hoe dat uw klachten evolueren.Ten tweede van wat de wetenschappelijk ons vertelt over bepaalde behandelingstechnieken bij uw klacht. Vervolgens hangt het af van de therapeut, iedere therapeut heeft zijn eigen werkwijzen. Ten laaste hangt dit af van uw mogelijkheden, kunt u een bepaalde therapie verdragen of niet? Daarnaast hangt het er vanaf hoeveel u zelfstandig kunt.
Dit is mogelijk, maar niet altijd het geval. De mogelijke bijwerkingen zijn:
Na een behandeling met manuele therapie en in het bijzonder na een manipulatie, kunt u een kortdurende verergering van de klachten merken. De bijwerkingen die u kan verwachten zijn spierpijn, stijfheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Deze reactie is bij meer dan 60% van de mensen binnen 24 uur weer verdwenen.
Na een behandeling met myofasciale therapie en in het bijzonder na dry needling, kunt u de eerste 3 a 4 uur vaak het meest vervelend, vermoeid en stijf gevoel ervaren. Daarna kunt u verschillende reacties krijgen, zoals moeite met bewegen; meer pijn; stijfheid of kramp; blauwe plekken; een warm gevoel rond de behandelde plaats; refered pain (~pijn of sensaties op een andere plaats). Alsook, misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn, algehele malaise.
Deze reacties kunnen 1 tot 2 dagen aan blijven houden maar verdwijnen vanzelf weer.
Na een behandeling met oefentherapie kan u spierpijnen en stijfheid ervaren die het sterkst gevoeld worden tussen 24 en 72 uur na de behandeling.
Zonder uw volledige verhaal te horen en u te onderzoeken kunnen we hier geen specifiek advies geven. Wel kunnen we u vertellen dat rugklachten over het algemeen vanzelf overgaat binnen een paar weken. Daarnaast is het altijd aan te raden om in beweging te blijven, ook al voelt dit oncomfortabel. Dat wil zeggen dat u zoveel mogelijk probeert te doen, zonder dat u de klachten erger mee maakt. Elke dag een paar keer gaan wandelen kan al wonderen doen. U kunt ook altijd proberen om een aantal oefeningen te doen, op onze social media kunt u een aantal oefeningen terugvinden om met rugpijn om te gaan. U mag natuurlijk ook altijd een afspraak maken om uw klachten in detail te bespreken.
Het is nooit te laat om te beginnen. Sporten heeft zelfs heel veel voordelen voor je lichaam, zeker op op oudere leeftijd. Het is wel verstandig om dit rustig op te bouwen, professionele begeleiding kan hier een oplossing bieden. Indien u in het verleden ernstige fysieke aandoeningen heeft gehad, is het aangeraden om eerst en dokter te contacteren, deze kan een screening uitvoeren of het al dan niet aangewezen is om met sport te beginnen.
Ja, indien we in de praktijk oefeningen meegeven om thuis te doen is dit om je genezingsproces te faciliteren. Omdat we berperkt worden in het aantal behandelingen die u krijgt terugbetaald, proberen we u zo veel mogelijk zelfstandig te laten werken. Dat wil zeggen dat we meestal 1 a 2 maal per week een afspraak hebben. Helaas heeft uw lichaam meer trainingsprikkels nodig dan die twee halve uren per week. Daarom is het heel belangrijk dat u thuis met deze oefeningen aan de slag gaat.
Neen, bij het springen op een trampoline zal je vooral omhoog gaan door de veerkracht van de trampoline terwijl je deze kracht uit je benen moet halen.