Omtrent het verloop van het onthaal

Een behandeling bij ons duurt gemiddeld 30 minuten, voor een eerste behandeling rekenen wij 1 uur. Hiervoor zullen wij twee behandelingen attesteren. Dit doen wij om een kwalitatieve intake, onderzoek en behandeling te kunnen garanderen.

Er kan zowel met cash als met bankkaart (Maestro of kredietkaart) betaald worden.

In heel uitzonderlijke gevallen worden er ook consultaties aan huis gedaan. Indien bijvoorbeeld iemand te slecht te been is.

Wij beschikken jammer genoeg niet over een private parking. Wel kan u in de omliggende straten parkeren of op de parking voor de praktijk.

Wij werken altijd op afspraak. Deze kan je telefonisch of via onze website maken.
Maak uw online afspraak hier.

Neemt u de tram? Tram 6 stopt recht voor onze deur. Tram 2 & 3 stoppen op 10 min. wandelen van onze praktijk. U dient af te stappen op de halte “Groenendaallaan”

Neemt u de bus? Bus 600, 610, 620 en 602 stoppen ook recht voor de praktijk.

Neemt u de trein? Dan kan u afstappen aan treinstation luchtbal. Vervolgens dient u 10 min. te wandelen om de praktijk te bereiken.

Al onze therapeuten zijn gedeconventioneerd.

Per 1 januari 2021 bedraagt het honorarium voor een behandeling kinesitherapie €32. het honorarium voor coaching of fasciatherapie bedraagt €36.

Wij vragen geen supplementen.

Eenmalig vragen wij een dossierkost van €6,00 voor Courante behandelingen(18x) en €30,65 per periode/jaar voor zwaardere aandoeningen.

Omtrent onze praktijk

  • Identiteiskaart
  • Voorschrift van de dokter
  • Klever van de mutualiteit
  • Comfortabele kledij
  • Eventueel een handdoek

Bij de eerste behandeling registreren we de persoonlijke gegevens samen met het voorschrift. Vervolgens gaan we over tot een vraaggesprek en bijhorend onderzoek. Tot slot gaan we over naar de effectieve behandeling.

Wij raden steeds aan om losse of sportieve kledij aan te doen.

Ja, we hebben 2 individuele kleedkamers. Je spullen kunnnen opgeborgen worden in een persoonlijke locker. Helaas hebben we geen douche.

Ja, dat kan. Dit dient wel minstens 24h op voorhand te gebeuren om organisatorische redenen. Op die manier kunnen we de vrijgekomen tijd toewijzen aan iemand anders die op de wachtlijst staat.

Indien de afspraak niet tijdig wordt geannuleerd, behouden wij ons het recht om de consultatie aan te rekenen aan het gangbare tarief.

Omtrent de behandeling

Wanneer de behandeling wordt stopgezet, geeft uw therapeut u een getuigschrift mee. Dit getuigschrift dient u bij de mutualiteit in, met een kleefbriefje en het originele voorschrift (dit zal altijd aan het getuigschrift worden vastgemaakt door ons).

Per jaar heeft u recht op een terugbetaling voor 18 courante behandelingen (met de hoogste terugbetaling). Als later een nieuw probleem ontstaat waarvoor kinesitherapie is aangewezen, kan de adviserende geneesheer van uw mutualiteit per jaar nog een 2e reeks van 18 verstrekkingen toestaan.

Bij een F-Acuut pathologie: bijvoorbeeld na chirurgische ingrepen met een nummer groter dan N200 heb je recht op 60 terugbetaalde behandelingen.

Bij een F- B pathologie: bijvoorbeeld gangrevalidatie, lymfoedeem. In deze gevallen heb je recht op 60 behandelingen.

De terugbetaling bij E-pathologieën zijn niet gelimiteerd in aantal behandelingen zolang de goedkeuring loopt.

Na een ziekenhuisopname is het aangeraden om bij uw hospitalisatie verzekering te horen hoe lang en in welke mate deze verzekering tussenkomt in uw kosten voor kinesitherapie.

Ja, we hebben 2 individuele kleedkamers. Je spullen kunnnen opgeborgen worden in een persoonlijke locker. Helaas hebben we geen douche.

Een voorschrift is 2 maanden geldig. Dat wil zeggen dat de eerste behandeling dient plaats te vinden binnen de twee maanden na de datum die op het voorschrift staat vermeld. Daarnaast vervalt het voorschrift ook wanneer u meer dan twee maanden geen vervolgafspraak maakt bij uw kinesistherapeut.

Omtrent de behandeling

Dit hoeft zeker niet. Indien u na een aantal behandelingen geen klachten meer ondervindt en u in staat bent uw oefeningen zelfstandig thuis verder te zetten, dan is ons doel bereikt.

Wenst u toch graag onder begeleiding de sessies af te maken, dan kan dat natuurlijk ook.

U mag ons uw vragen altijd per mail, telefoon of social media stellen. Ook na uw revalidatie, ondersteunen wij u graag.

Omtrent de toegepaste therapie

Neen. Wij zijn opgeleid om gepaste onderzoeks-en behandelingstechnieken te zoeken voor uw situatie. Uiteraard worden alle opties met u besproken en mag u een voorkeur hebben.

Wij passen enkel technieken toe waar wij als therapeut zelf achter staan.

Dit hangt af van verschillende factoren.

Ten eerste is het afhankelijk van uw klacht/situatie en hoe dat uw klachten evolueren.

Ten tweede van wat de wetenschap ons vertelt over bepaalde behandelingstechnieken bij uw klacht.

Daarnaast hangt het af van de therapeut, iedere therapeut heeft zijn eigen werkwijzen.

Ten slotte hangt dit af van uw mogelijkheden, kunt u een bepaalde therapie verdragen of niet? Wat kan u op zelfstandige basis?

Dit is mogelijk, maar niet altijd het geval. De mogelijke bijwerkingen zijn:

Na een behandeling met manuele therapie en in het bijzonder na een manipulatie, kan u een kortdurende verergering van de klachten merken. De bijwerkingen die u kan verwachten zijn spierpijn, stijfheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Deze reactie is bij meer dan 60% van de mensen binnen 24 uur weer verdwenen.

Na een behandeling met myofasciale therapie en in het bijzonder na dry needling, kan u de eerste 3 à 4 uur een vervelend, vermoeid en stijf gevoel ervaren. Daarna kan u verschillende reacties ervaren zoals moeite met bewegen, meer pijn, stijfheid of kramp, blauwe plekken, een warm gevoel rond de behandelde plaats, refered pain (~pijn of sensaties op een andere plaats).  Alsook, misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn, algehele malaise. Deze reacties kunnen 1 tot 2 dagen aanhouden maar verdwijnen vanzelf weer.

Na een behandeling met oefentherapie kan u spierpijnen en stijfheid ervaren die het sterkst gevoeld worden tussen 24 en 72 uur na de behandeling.

Zonder uw volledige verhaal te horen en u te onderzoeken kunnen we hier geen specifiek advies geven.

Over het algemeen gaan rugklachten vanzelf over binnen een paar weken. Daarnaast is het altijd aan te raden om in beweging te blijven, ook al voelt dit oncomfortabel. Dat wil zeggen dat u zoveel mogelijk probeert te doen, zonder dat u de klachten erger maakt.

Elke dag een paar keer gaan wandelen, kan wonderen doen. U kan ook altijd proberen om een aantal oefeningen te doen, op onze social media vindt u hiervoor een aantal oefeningen terug.

U mag natuurlijk ook altijd een afspraak maken om uw klachten met ons in detail te bespreken.

Het is nooit te laat om te beginnen. Sporten heeft zelfs heel veel voordelen voor je lichaam, zeker op oudere leeftijd. Het is wel verstandig om dit rustig op te bouwen, professionele begeleiding kan hier een oplossing bieden.

Indien u in het verleden ernstige fysieke aandoeningen heeft gehad, is het aangeraden om eerst een dokter te contacteren, deze kan een screening uitvoeren en u meedelen of het al dan niet aangewezen is om met sport te starten.

Ja, indien we in de praktijk oefeningen meegeven om thuis te doen is dit om uw genezingsproces te faciliteren. Omdat we berperkt worden in het aantal behandelingen die u krijgt terugbetaald, proberen we u zo veel mogelijk zelfstandig te laten werken. Dat wil zeggen dat we meestal 1 à 2 maal per week een afspraak hebben. Helaas heeft uw lichaam meer trainingsprikkels nodig dan die twee halve uren per week. Daarom is het heel belangrijk dat u thuis met deze oefeningen aan de slag gaat.

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Contacteer ons op +323 666 71 41 of maak een afspraak

MAAK UW AFSPRAAK ONLINE